2021. december 9., csütörtök

Megkésett gyermekkor - 9. kanál

- Nem anya, nincs senki a képbe, nem azért mondtam, ne értsd félre - próbálta Chanyeol elmagyarázni a helyzetet, de nem igazán talált megértő fülekre a magyarázata.
- Nekem csak ne próbálj hazudni fiam. Te, aki teljesen odáig vagy a karácsonyért, nem holmi semmiségért, próbálod a tudtomra adni, hogy nem akarsz hazajönni.
- Azt nem mondtam, hogy semmiség - jegyezte meg halkan.
- Akkor ki vele! Mégis miért kéne az egyetlen fiam nélkül tölteni az ünnepeket?
- Baekhyunért.
- Ő nem megy haza?
- Anya, ő sosem megy haza. Baekhyun.... ő, nem igazán értékeli ezeket a dolgokat. Nem szokta megtartani az ünnepeket, eddig mindig a koliban maradt, és inkább plusz műszakokat vállalt be, ezért gondoltam, hogy idén vele maradnék.
- Miért nem hozod el hozzánk? Együtt lehetnénk, biztos nagyon boldog lenne!
- Szerintem meg még ha rá is veszem, hogy hazautazzon velem, meglátja a kerti dekorációt és még tömegközlekedés nélkül is elmenekül - nevetett fel, ahogy lejátszódott szeme előtt a kép.

Chanyeol nem saját magától szerette ennyire az ünnepeket. A családja teljesen odáig volt a karácsonyért, anyja december első napján, már nekiállt dekorálni az otthonukat, ami nem merült ki abban, hogy a lakást belül feldíszítette. Az egész kert fényárban úszott, a kerítésen az oszlopok kedves kis mikulássapkákat kaptak, ha lett volna ereje hozzá, meg olyan magas létra, még a kéményt is kidekorálta volna.

- És akkor mi lesz velünk? Értem, hogy kedveled a barátodat, de...
- Anya... én nem barátként kedvelem őt. Mármint nyilván barátok vagyunk, és annak az esélye, hogy ez több legyen inkább negatív tartományba tart, de... most úgy tűnik kicsit nyitottabb lett, és szeretném neki megmutatni, hogy attól, hogy régen valami rossz volt, ez az idővel változhat - az anyja hallgatott pár percig, Chanyeol szinte látta maga előtt, ahogy vívódott.
- De az ünnepek után vagy akár az ünnepek alatt haza kell jönnöd, ha úgy érzed, hozd el őt is. Rendben huszonnegyedikén nem leszel itthon, de... de valamikor igen. Tudom, hogy már felnőtt vagy és...
- Ne aggódj anya, haza fogok menni, sosem hagynám ki a karácsonyi szokásainkat, csak arra kérlek, hogy egy kicsit toljuk el.

Most, hogy a szülői áldást megkapta, már csak Baekhyunt kellett rávennie, hogy töltse vele a szentestét. És valamiért ez sokkal nehezebb dolognak tűnt, mint a család kisfiának szerepéből kilépés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése